TRIKKIKOULUTERVETULOA SUIHKULAUTAILUN TRIKKIKOULUUN! 


Trikkikoulusta löydät vinkkejä suihkulautailun kokeiluun ja harjoitteluun. Trikkikohtaisista osioista löydät selkeitä tekstimuotoisia kuvauksia ja havainnekuvia, sekä osasta myös hidastusvideoita. 

Jos olet vasta aikeissa kokeilla lajia, on tämä ensimmäinen sivu juuri sinua varten: saat vinkkejä vedestä nousemiseen, suihkulaudalla liikkumiseen ja laudan haltuunottoon. Mikäli olet jo kokeillut lajia ja perusteet ovat monossa, voit hypätä suoraan trikkikohtaisiin osioihin:

      


Tiukkoja treenejä!


1. VEDESTÄ NOUSEMINEN 


Nousuvaiheessa on tärkeää muistaa pitää jalat jämäkkinä ja polvet ojennuksessa - löysillä jaloilla vain jalat nousevat pintaan ja kippaavat lautailijan pyllylleen: ​

  • paina lauta vedessä itsesi alle ja nouse sen päälle seisomaan 
  • pidä nilkat normaalissa seisoma-asennossa, aivan kuin seisoisit suoraan vesistön pohjaa vasten ​ 

Jetin kyydissä istuva operaattori lataa tässä vaiheessa painetta letkuun ja alat nousta ylöspäin. HUOM: Rentouta polvien ojennus heti vedenpinnan yläpuolelle noustuasi, jotta saat hyvän ohjaustuntuman heti haltuun. Tasapainon säilyttäminen on helpompaa kun lähdet liikkeelle heti pinnan yläpuolelle päästyäsi, koska aivan kuten polkupyörällä, on suihkulaudallakin haasteellisempaa tasapainoilla vain paikoillaan seisoskellen.

Muista: lautailija päättää mihin suuntaan mennään. Jetti on tässä lajissa vain kelluva vesipumppu, jota lautailija vetää letkun varassa perässään. Myös tasapaino täytyy hakea itse, laite ei tee sitä lautailijan puolesta.

Oheiselta videolta löydät lisää käytännön vinkkejä ensimmäiselle lautailukerrallesi:
2. SUIHKULAUDAN OHJAAMINEN 


Suihkulaudan ohjaaminen tapahtuu jalkateriä kallistelemalla: painamalla varpaitasi alaspäin lähdet liikkumaan eteenpäin, kun puolestaan varpaiden nostaminen muuttaa kulkusuunnan peruuttamiseksi. Jalkaterän asento siis vaikuttaa laudan ja sen pohjassa olevien suuttimien suuntaukseen.

Ohjaustuntuman etsiminen on hyvä aloittaa hiuksenhienolla "samba-lantiolla" - näin saat siirrettyä kehon painopisteen normaalia seisoma-asentoa hieman alemmas ja koko jalkojen lihaksisto osallistuu suoritukseen. Jalkoja ei kannata jämäyttää täysin lukko-ojennukseen asti, koska silloin tasapainottelukyvystä katoaa iso pala.

Hyvä ryhti ja sporttinen asenne auttavat tasapainon haussa. Voit ensialkuun myös juksata itseäsi ottamalla ikään kuin tukea ilmasta kohottamalla käsivarsiasi hieman sivuille. Käsien kannattaa kuitenkin antaa elää omaa elämäänsä osana luontevaa tasapainottelua.3. LAUTA JA LAJI HALTUUN


Hämmennystä ensimmäisille nousuyrityksille tuo ihmiskeholle yleensä erittäin uusi tilanne, kun nostovoima tulee jalkapohjien suunnasta. Ensimmäisillä nousuilla myös letkun kiemurointi pistää omat haasteensa peliin sen kerätessä tarpeeksi painetta - pane letkulle rohkeasti hanttiin! Jämäkällä asennolla ja luottavaisella asenteella ylös pääsee kuitenkin hyvin nopeasti, ja kerran pinnalla käytyäsi tulee nousuunkin aivan uusi rentous.

Aivan kuten esimerkiksi lumilautailussa, kannattaa suihkulautailussakin alkaa ottaa lautaa haltuun jo heti ensimmäisellä kokeilukerralla: hae rentoutta asentoosi, tunnustele tasapainoa äläkä luovuta heti kun meinaat horjahtaa, pujottele, tee delfiinejä ja lähde hakemaan vaikka spinniä tai korkkiruuvia. Tarkoituksellista takaperin etenemistä kannattaa alkaa harjoitella varhaisessa vaiheessa, koska myös sillä saa hyvän tatsin lautaan. Hae jokaisella treenikerralla rohkeutta ottaa korkeutta ja lähde tavoittelemaan haastavampia trikkejä - oman taitotasosi mukaan.

Ja tärkeimpänä: pidä hauskaa ja nauti uudesta harrastuksestasi!