torstai 17. maaliskuuta 2016

Talvikauden tasapainoharjoittelua

BLOGI

SUIHKULAUTAILU.FI sai talven tasapainotreeneihin alle ScooDeckin tasapainoskootterin. Somen puolella on aiheesta jo postauksia vilahdellutkin, mutta tässä vielä huolellinen analyysi blogipostauksen muodossa.


Tasapainoskootterilla ja suihkulaudalla liikutaan samalla periaattella: liikkeen suuntaa ohjataan kehon painopistettä muuttamalla. Yksinkertaisimmillaan siis eteenpäin mennään pienellä etunojalla ja sama takaperin. Toki molemmilla laudoilla voi liikkua tikkupolvin ja pelkin nilkkavoiminkin, mutta etenkin suihkulautailussa se vaatii jo aika stydiä lihastyötä. Molemmilla vekottimilla pääsee siis hyvään vauhtiin pistämällä polvet pikkiriikkiseen mutta jämäkänletkeään koukkuun.

ScooDeck X1.1 -tasapainoskootteri tuo kunnolla vauhtia suihkulautailijan talvikauden tasapainotreeniin. Skootterissa on toki myös se hitaampi moodi (Aloittelija), mutta itse olen huiskinut menemään suoraan Sportti-tilassa. Ja voin kertoa että varsinkin spinnejä treenaillessa tuo nopeus todella tuntuu: vartin spinnitreenin jälkeen olen merisairaampi kuin olen ikinä ollut yhteensä, heh.

Ulos en ole tuota tohtinut vielä viedä, koska kadut ovat vielä pääsääntöisesti hiekoitushiekassa, ainakin omilla kotikonnuillani. Treenipaikakseni onkin valikoitunut "turvallinen" 2x2-metrinen läntti omasta olohuoneestani (ensimmäistä kertaa tasapainoilevien on syytä etsiä väljemmät treenitanteret varsinkin, jos koordinaatiokyky on hetken aikaa ollut ilman haasteita).

Isompaan tilaan toki mielisi jo päästä kaahailemaan, ScooDeck kun lupaa laudalleen huippunopeudeksi 15 km/h. Lakaistuja katuja odotellessa jatkan kuitenkin pyörinnän parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti