Trikkikoulu: Volttivariaatiot

NEULANSILMÄ 


Neulansilmässä (Thread The Needle) tehdään voltti ja sujahdetaan ilmaan jääneen lenkin alta. Alitusta varten lenkin on jäätävä suureksi, joten Backflip Layoutin hallinta on turvallisen neulansilmän edellytys.

Neulansilmä (Thread The Needle) / Jake Orel

Neulansilmää treenatessa tulee laudalla liikkuminen olla täydellisesti hanskassa ja trikin keskeyttämiseen tulee varautua: huomioonotettava seikka lenkin koon lisäksi on jetin sijainti.

Esimerkkikuvan neulansilmässä layoutiin on lähdetty vastapäivään kiertäen, jolloin letku on jäänyt voltissa lautailijan vasemmalle puolelle.BONZI SIDEFLIP & FRONT TWIST


Bonzi Sideflip ei ole toistaiseksi vakiinnuttanut muuta how-to-do-määritelmää kuin että "kukin tekee sen omalla tyylillään". Iso osa tuntuu tekevän side flipinsä siten, että voltti on vinossa letkulenkin alla (videolla yksi esimerkki). Bonzi Sideflipiin lähdetään etuperin, mutta vartalo käännetään ilmassa ja voltti tulee alas tavallisen voltin tapaan.

​Front Twist on hyvin samantapainen kuin Bonzi, mutta se lasketaan kasvot tulosuuntaan.

INFINITY & UNIVERSAL


Infinity ja Universal vaativat voltin molempikätistä osaamista, koska niissä vaihdetaan letkun puolta kesken volttisarjan: Infinity (kuva) on tuplavoltti yhdellä ja Universal (video) triplavoltti kahdella puolenvaihdolla.

Infinity / Suksan Tongthai


FRONT FLIP


Suihkulautailun pystysuuntaiset voltit pyörivät yhtä poikkeusta lukuunottamatta kaikki takaperin, polvinivelen mielenkiinnottoman yksisuuntaisen kääntyvyyden vuoksi. Myös nilkkaa on kohtalaisen haastavaa taivuttaa yli fleksin. Tämän vuoksi onnistunut etuperinvoltti (Front Flip) on hieman harvinaisempi näky.

​ Etuperinvoltti vaatii pohkeelta hyvää venyvyyttä, sekä polvilta yliojennuksensietokykyä.

X-Jet Front Flip from Stratospheric Industries on Vimeo.

Lähde volttiin vastaheiton kautta ja nykäise voltti pyörimään taittamalla ylävartalo kohti suoraksi ojennettujen jalkojesi nilkkoja. Voltin aikana laudan suuttimien tulisi osoittaa etuviistoon, jotta suihkutkin osallistuvat pyöräytykseen: taitettua itsesi kerälle nappaa kiinni laudan etureunasta ja auta nilkat fleksiin.

Etuperinvolttia hakiessa kannattaa pukea parit kelluntaliivit päällekkäin, sillä selkä edellä veteen läiskähtely on aika kovaa puuhaa.TRIKKIKOULUN MUUT OSIOT: