Trikkikoulu: Spinnit ja Slalom

Spinnidelfiini (Spin Dolphin) / Beau Weston


Spinni (Spin) ja korkkiruuvi (Corcscrew) ovat molemmat ylöspäin suuntaavia liikkeitä, joita käytetään sellaisenaan, mutta myös kombojen ensimmäisinä trikkeinä. Lisäksi spinniä käytetään tuomaan vaikeusastetta Delfiiniin ja Supermaniin.
Treenaa spinniin ja korkkiruuviin selkeä ero.

Slalom (Slalom Wallride) on eteenpäin kuljettava pujottelumainen liike, joka on erinomaisen lihasjumpan ja laudanhallintatreenin lisäksi tietenkin vauhdikas täyte kisaruneihin.


SPINNI JA KORKKIRUUVI


Spinni tilttaavalla laudalla / Hussein Ibbadey
Spinnillä ja korkkiruuvilla on ero, johon vaikuttaa käytettävissä oleva lauta: uusissa lautamalleissa lautailijan on mahdollista tehdä lautaan pieni tilttaava liike, jonka ansiosta laudan pohjassa olevat suuttimet saadaan osoittamaan eri suuntiin toisiinsa nähden, ja näin saadaan aikaan lautailijan oman pystyakselin ympäri pyörivä liikerata. Kiinteillä laudoilla voi tehdä puhtaana vain korkkiruuvin.

Puhdas spinni ei näy letkussa lainkaan, kun taas korkkiruuvi jättää letkun kauniille laineille. Lisäksi myös vesisuihkut näyttäytyvät näissä liikkeissä eri tavoin: korkkiruuvi suihkii vettä suuttimista yhteneviin suuntiin, mutta spinnin suihkut näyttäytyvät ikään kuin dna-kuvioina letkun ympärillä.


VINKKEJÄ TREENIIN


Spinnitreeni ja tasapainon etsintä on mukavinta aloittaa muutaman metrin korkeudella pyörähdellen. Spinni on voimavaativuudeltaan korkkiruuvia kevyempi, koska tämä liike ei väännä letkua. Tasapainolta spinni sitten jo vaatiikin hieman enemmän. Spinnin harjoittelun ja "piruettitasapainotreenin" voi aloittaa pienemmillä paineilla kuin korkkiruuvin. Spinniin voi periaatteessa jäädä pyörimään niin kauaksi aikaa kun tasapaino vain pitää, mutta yleisin spinnimäärä esimerkiksi kombojen edellä on 720 tai 1080 (kaksi tai kolme kierrettä). Suorimman tuloksen letkussa saat, kun teet spinnin taittamalla lautaa vain nilkoillasi ja polvet suorina.

Korkkiruuvi kiinteällä laudalla / Jyry Aukio
Korkkiruuviin lähdetään veden pinnasta. Lähde liikkeeseen tekemällä nojaus etuviistoon ulkopuolelle jäävän jalan suuntaan ja paina varpaita hieman alas. Koukista ulkopuolen jalkaa enemmän kuin liikeratasi sisäreunalle jäävää jalkaa. Aloita korkkiruuvitreeni yhdestä pyörähdyksestä (360) ja lisää pyörähdyksiä sitä mukaa kun olet löytänyt vakaan ja hyvin pyörivän asennon. Korkkiruuviin voi lopulta tehdä niin monta kierrosta kuin letkua riittää, mutta yleisin maksimi on 1080, eli kolme kierrettä. ​

Huomaa, että mitä pienemmällä paineella korkkiruuvin teet, sitä pystysuorempi on korkkiruuvin noususuunta oltava: pienellä paineella letkuun tulee liian jyrkkä mutka, joka aiheuttaa vesivirran vähenemisen ja vauhdin loppumisen liikkeestä.

Rentouta korkkiruuvitreeniä tekemällä esimerkiksi delfiini heti 360:n tai 720:n perään. Siinä onkin muuten sitten ensimmäinen kombosi! Treenien edetessä korkkiruuvia voi maustaa grabilla, joka tuo paitsi näyttävyyttä trikkiin, myös lisäpisteitä kilpatasolla. Korkkiruuvin peilikuvakaksonen on Korkkiruuvi takaperin (Reverse Corkscrew). Pidä tämä trikki mielessäsi vaikka et heti sen kimppuun kävisikään, sitä nimittäin tarvitaan kovemmilla taitotasoilla.


SLALOM


Slalom (Slalom Wallride) / Damone Rippy

Slalom (Slalom Wallride) on eteenpäin suuntaava pujottelua muistuttava liike. Slalom on myös aloittelijalle helppo harjoiteltava ja lisäksi erittäin tehokas vartalon- ja laudanhallintaa kehittävä liike, joka pienilläkin paineilla tehtynä pistää koko kehon töihin.

Lähde slalomiin nostamalla vasenta jalkaa ja siirtämällä ylävartaloa vasemmalle etuviistoon. Vaihda ripeästi toiselle puolelle painamalla vasen jalka alas, nostamalla oikeaa jalkaa ja nojaamalla ylävartalolla oikeaan etuviistoon. Ylävartalon kokoaikainen, hienoinen etukeno läpi liikesarjan auttaa slalomin kanssa matkustamisessa. Lisää tehoja suoritukseen sitä mukaa kun olet löytänyt slalomiisi hyvän rytmin.

Slalom on näyttävimmillään silloin kun vesisuihkut nousevat molemmilla puolilla liki 90 asteen kulmaan.TRIKKIKOULUN MUUT OSIOT: