Trikkikoulu: Delfiinit ja Supermanit

Delfiini (Dolphin Dive) / Elsa Pankkonen

Delfiini, Iso Delfiini ja Superman ovat parhaimmillaan yli kymmenessä metrissä lakipisteensä kohtaavia lennokkaita trikkejä ja jo sellaisenaan näyttäviä. Näitä trikkejä voi varioida spinnein ja niiden aikana ehtii myös hyvin toteuttaa joissain kisoissa toivottavia show-elementtejä.

HUOM! Viimeistään delfiinien kohdalla on vesistön riittävästä syvyydestä oltava täysi varmuus - suositeltava syvyys ammattilaisille on n. 4 metriä.


DELFIINI


Delfiini (Dolphin Dive) on hyvä tapa opetella hallitsemaan vesisuihkujen suuntauksia, sekä ennen kaikkea vedestä nousemista. Delfiinien myötä keräät myös rohkeutta korkeudenottoon. Tee tätä trikkiä usein ja nosta / nostata jetin kierroksia joka treenin yhteydessä vähän.

Delfiiniin on hyvä totutella heti alkuun myös siksi, koska jos esimerkiksi menetät tasapainosi kesken korkeamman lennon, on delfiinisukelluksen kaltainen alastulo veteen kaikista sulavin.

Näyttävimmän delfiinin saat aikaiseksi lähtemällä siihen veden pinnasta. Delfiiniksi katsotaan myös suora sukellus korkeuksista.

Kun olet saanut tarpeeksi varmuutta sukellukseen, voit alkaa varioida sitä lisäämällä trikkiin kierrettä: lähde liikkeeseen sivuttain ja pikkuhiljaa vaikka takaperin. Muista suunnata delfiini aina jetistä poispäin.

ISOT DELFIINIT VARIAATIOINEEN


​Isoksi delfiiniksi (Huge Dolphin) lasketaan delfiini, joka ylittää n. 7,5 metrin korkeuden (25ft).

Spinnidelfiini (Spin Dolphin) / Robert Jaszczold

Lisänäyttävyyttä isoihin delfiineihin tuo spinnit (Spin Dolphin, ylempi kuva), takaperin aloitukset (Reverse Toe Touch Dolphin, alempi kuva) ja kokonaan takaperin suoritetut delfiinit (Huge Back Dolphin, video alla).

Reverse Toe Touch Dolphin / Petr Civín

Spinnidelfiiniin totuttelu on miellyttävintä aloittaa takaperinnoususta, jolloin kierrettä trikkiin tulee vain puolikkaan pyörähdyksen verran, eli 180 astetta. Yhden spinnin delfiini on kuitenkin ihan turvallinen trikki treenata suoraan sellaisenaan, kunhan olet tarkkana että liike ei suuntaa jettiä päin.Delfiini pystysuoralla alastulolla on nimeltään Missile - jäätävän hieno trikki, joka toimii täydellisesti myös voltin jatkeena!SUPERMAN 


Superman on nimeensä viitaten ikään kuin liitelyä ilmojen halki muina Teräsmiehinä. Supermanin aloitus näyttää delfiiniltä, mutta trikin saavutettua lakipisteensä se joko tuodaan alas monoille, tai vaihtoehtoisesti jatketaan suoraan esimerkiksi volttiin (kombo!). Superman vaatii keskivartalolta paljon, vaikka se näyttääkin ihan kevyeltä trikiltä.

Superman / Caleb Gavic

Mitä korkeampi superman, sen näyttävämpi se on, ja kombojen edellä supermanilta vaaditaan nimenomaan korkeutta. Myös supermaniin voi tuoda näyttävyyttä ja vaikeusastetta spinnillä, joita tavallisesti tehdään yksi (360) trikin lakipisteessä.

Lähde supermaniin samoin kuten delfiiniin. Räväkkyyttä trikkiin saat tekemällä vauhdinotossa pienen (tai vähän suuremmankin) vastaheiton.

TRIKKIKOULUN MUUT OSIOT: