tiistai 8. maaliskuuta 2016

Kansainvälinen lajiliitto muotoutumassa

UUTISET

Hydroflight-maailmassa on viime aikoina ollut havaittavissa jonkin sorttista isompaa aallokkoa.


Näkyvin liikehdintä nousi, kun ensimmäisen ja suurimman lautavalmistajan, Zapata Racingin yhteistyökumppani Amerikassa, Gulf States FlyboardAquafly irtaantui yhteistyöstä hieman ennen vuodenvaihdetta (artikkeli aiheesta H2RO Magazinessa) ja lähti rakentamaan omia lajikenttiään useampien lautavalmistajien kanssa. Ensimmäinen "työn hedelmä" näkyi pian irtaantumisuutisoinnin jälkeen, kun Red Bull USA:n kerrottiin lähteneen sponsoroimaan huhti-toukokuun taitteessa Texasissa järjestettävää Hydro Jam & Expo -tapahtumaa.Sponsoroidut lentäjät ja merkkiuskolliset operaattorit ympäri maailmaa toki liputtavat omiensa puolesta edelleen, ja aktiivisessa käytössä viliseekin termistöä flyboarding, pro-flyboarder, jet blading jne. (Huom: tämä sivusto kunnioittaa jokaisen urheilijan itse käyttämää titteliä uutisoinneissaan saatavilla olevan tiedon varassa ja tarpeen mukaan).

World Hydroflight Association 

Useiden lautamerkkien markkinat ja vahvasti kasvava urheilulaji kilpailuineen tarvitsee kivijalan. Kansainvälinen sellainen onkin muotoutumassa parhaillaan, kolmen eri valmistajan edustajan työpanoksella. Valmistajariippuvaisesta yhdistyksestä ei kuitenkaan ole kyse.World Hydroflight Association (WHFA) listaa missiokseen muun muassa:

  • toimia kansainvälisenä hallintoelimenä lajin kilpailuille ja edistää markkinoiden reilua kilpailua laatimalla yhtenäisiä sääntöjä ja turvallisuusnormeja
  • edistää myönteistä kuvaa lajista kommunikoimalla jäsentensä kanssa, sekä kouluttamalla jäseniään ja muita lajista kiinnostuneita hauskassa, turvallisessa ja vastuullisessa laitteiden käytössä
  • edistää, organisoida ja valvoa tapahtumia ammattimaisesti
  • toimia tehokkaana ja yhtenäisenä äänenä lajille valmistajineen
WHFA:n nettisivuilta löytyy jo paljon lisätietoa yhdistyksestä, mutta esimerkiksi jäseneksi ei voi ihan vielä liittyä. Suihkulautailu.fi pyrkii pitämään tiedotuksen ajantasaisena aiheen tiimoilta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti